Fredrik vom Hofe ny styrelseordförande i det snabbväxande plattformsbolaget Flowfactory

 
Fredrik vom Hofe går in som ny styrelseordförande i Flowfactory och blir med sin långa erfarenhet från snabbväxande globala SaaS-bolag ett värdefullt tillskott när Flowfactory nu växlar upp och förbereder internationalisering av sin kraftfulla low-code plattform.   

Många företag vill accelerera digitaliseringen men tappar fart på grund av bristen på utvecklare och affärssystemskonsulter som kan utveckla lösningar i befintlig applikationsmiljö. Att skapa nya lösningar tar helt enkelt för lång tid och kostar för mycket pengar. Samtidigt växer efterfrågan på nya applikationer dramatiskt. Det svenska bolaget Flowfactory identifierade tidigt det ökande dilemmat kring att kunna hålla tempo i digitaliseringen och lanserade 2016 Nordens första low-code-plattform. Till skillnad från klassisk programmering erbjuder en low-code-plattform användaren att bygga affärsapplikationer och SaaS-produkter i en visuell miljö utan kod, snabbt och kostnadseffektivt. Applikationerna kan sedan enkelt integreras med andra relevanta system och plattformar. Low-code är numera en etablerad, global megatrend. Enligt Gartner kommer minst 75% av all applikationsutveckling i världen byggas med low-code redan 2026 - ett marknadsvärde som motsvarar 44,5 miljarder dollar.  

 

Nu växlar Flowfactory upp och rustar för internationalisering. Under närmare 30 år har Fredrik vom Hofe hjälpt bolag att utveckla affärer och accelerera tillväxt genom digitalisering. Bland annat har han haft rollen som Group Senior Vice President på IFS, den världsledande leverantören av affärssystem, där han ansvarade för koncernens globala affärsutvecklings- och förvärvsstrategi. Fredrik har även haft ledande befattningar på Capgemini, Framfab, Ericsson och ASEA Brown Boveri. Idag är han ordförande, styrelsearbetare och investerare i ett flertal techbolag, samt rådgivare till ett antal riskkapitalbolag.   

 

”Low-code exploderar just nu i världen och vi är redo att trycka plattan i mattan. Det känns fantastiskt att ha Fredrik vom Hofe med oss på tillväxtresan. Det är inte många som både har drivit SaaS-bolag i internationell tillväxt och byggt stora mjukvarubolag globalt. Dessutom har han en vinnande personlighet. Fredrik är en perfekt matchning för Flowfactory och vi är otroligt glada över att ha med honom på resan", säger Fredrik Lindqvist, medgrundare och vd på Flowfactory. 

 

"Snabb digitalisering är en kritisk framgångsfaktor för alla typer av företag. Det är frustrerande att se hur många företag som inte kan digitalisera i den takt de önskar på grund av brist på programvaruutvecklare och affärssystemskonsulter. Lösningen finns ju där redan! En low-code plattform möjliggör för medarbetare med förståelse för affärsprocesser, men helt utan programmeringskunskap, att vara med och bygga skräddarsydda applikationer som är helt integrerade med övrig affärsystemsmiljö. Flowfactory är perfekt positionerat för att hjälpa företag att accelerera digitalisering och jag känner mig både hedrad och glad över att bli en del av detta mycket kompetenta team. Med sin kraftfulla och flexibla plattform lyckas de skapa snabb affärsnytta, år efter år, för många välkända företag och organisationer, såsom exempelvis Siemens och Region Stockholms, säger Fredrik vom Hofe. 

 

 

Om Flowfactory 

Flowfactory är ett svenskgrundat bolag som erbjuder en low-code plattform som hjälper företag att accelerera sin digitalisering genom att möjliggöra för medarbetare utan programmeringskunskap att enkelt och till låg kostnad vara med och skapa kraftfulla affärsapplikationer perfekt anpassade efter de egna processerna och fullt integrerade med befintligt systemlandskap. Genom att inkludera kraftfull AI skapas moderna lösningar som drar nytta av den senaste tekniken. Flowfactory är i stark tillväxt och har idag både svenska och internationella kunder och partners, inom både privat och offentlig sektor. Flowfactorys huvudkontor ligger i Stockholm. 


 

Presskontakt 

Frida Höök, medgrundare och Head of Culture, Brand & Community, 070 303 30 86, frida.hook@flowfactory.com  

 

Ladda ner pressmeddelande

Ladda ner bild

 

Fredrik 4